Gaan voordeuren in of uit open?

In openbare gebouwen gaan de meeste toegangsdeuren naar buiten open. Waarom is dit? Dit is een basisveiligheidsmaatregel voor het geval een gebouw snel moet worden geëvacueerd.

Gaan voordeuren in of uit open?

In openbare gebouwen gaan de meeste toegangsdeuren naar buiten open. Waarom is dit? Dit is een basisveiligheidsmaatregel voor het geval een gebouw snel moet worden geëvacueerd. Deze naar buiten draaiende deuren zijn geweldig in het geval van een noodsituatie van de menigte, maar kunnen het beste worden achtergelaten voor winkels en niet voor uw huis. Deuren rond de buitenkant van uw huis zwaaien in of uit, afhankelijk van het type deur.

Wanneer we bijvoorbeeld toegangsdeuren in uw huis installeren, hangen we deze bijna altijd op om naar binnen te zwaaien. We installeren meestal de scharnieren aan de binnenkant van de jam. Door ze aan de binnenkant te plaatsen, zijn ze veilig en voorkomen dat inbrekers ze losmaken. Hordeuren of secundaire glazen deuren zullen daarentegen naar buiten zwaaien.

Ze fungeren als een barrière voor de hoofdingang en voorkomen dat beide deuren naar binnen draaien als er iets tegenaan slaat. Buitendeuren hebben de neiging om veiligheidsredenen naar binnen toe open te gaan. Om de deur naar buiten te openen, zou het scharniermechanisme zich aan de buitenkant van het huis bevinden. Eventuele scharnieren die zich buiten bevinden, vormen echter een groot risico voor de veiligheid van uw huis.

Dit komt omdat elke indringer met de juiste schroevendraaier bij de hand eenvoudig de scharnieren en vervolgens de deur kan verwijderen, waardoor uw huis volledig zichtbaar blijft. Net als bij buitendeuren moeten binnendeuren openen in een kamer in plaats van in gangen of verkeersgebieden. Dit voorkomt dat je iemand in de hal tegenkomt bij het openen van een slaapkamer- of badkamerdeur en helpt om verkeersgebieden vrij te houden van obstakels wanneer deuren open blijven. Naar buiten gerichte draaideuren zijn weerbestendiger en gemakkelijker te bedienen.

Ze hebben aan de buitenkant voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen werken, wat betekent dat uw veranda, terras of overloop groot genoeg moet zijn om aan deze behoefte te voldoen. Veel mensen kiezen voor Storm Doors bovenop hun toegangsdeur voor een nog betere bescherming tegen harde wind, regen en ander extreem weer. Als je in een omgeving woont die in de winter regelmatig sneeuwval ervaart, kun je moeite hebben om je deur naar buiten te openen tegen een sneeuwjacht, of zelfs binnen opgesloten worden als je deur naar buiten opengaat. Tenzij u kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet u daarom rekening houden met de richting waarin uw deur opengaat.

Uw voordeur is een brandpunt van de gevel van uw huis en kan een groot verschil maken in het algehele uiterlijk en de aantrekkingskracht van uw huis. Veel sets buitendeuren worden geleverd met kleine haken, waarmee de deuren aan de omringende muren kunnen worden vastgemaakt. Of uw voordeur al dan niet naar binnen of buiten moet openen, is iets dat u zich misschien afvraagt bij het verbouwen, herontwerpen of helemaal opnieuw bouwen van een nieuw huis. Als uw deur niet naar binnen opengaat, kunt u een hordeur en het uiterlijk en de functie die deze biedt, vergeten.

Het niet naleven kan uiteindelijk leiden tot een boete van £200, dus het is de moeite waard om deze stap te zetten als een naar buiten openende voordeur is wat u zoekt. Voor maximale veelzijdigheid, veiligheid en aantrekkingskracht op het ontwerp heeft elk huis in uw buurt waarschijnlijk een voordeur die dat doet. Op deze manier, als het deurslot wordt aangetast, blaast de wind de deur niet naar binnen en veroorzaakt schade aan de binnenkant van het huis. Een andere optie komt in de vorm van een noppenscharnier, waarvan de scharnierplaten zijn voorzien van in elkaar grijpende tapeinden die voorkomen dat de deur van het deurkozijn wegkomt wanneer deze gesloten is.

Naar buiten openende houten voordeuren kunnen ook vatbaarder zijn voor waterschade, vooral als ze in de eerste plaats niet goed zijn behandeld. We bieden ook schuifdeuren als optie als de ruimte de deuren helemaal niet laat slingeren.

Leave Reply

Required fields are marked *