Kan de voordeur opengaan?

Hoewel het gebruikelijk kan zijn dat huizen buitendeuren gebruiken die naar binnen opengaan, is dat niet de enige beschikbare optie. De huidige designtrends omvatten nu ook voordeuren voor woningen die ook naar buiten opengaan.

Kan de voordeur opengaan?

Hoewel het gebruikelijk kan zijn dat huizen buitendeuren gebruiken die naar binnen opengaan, is dat niet de enige beschikbare optie. De huidige designtrends omvatten nu ook voordeuren voor woningen die ook naar buiten opengaan. Bij deuren in oudere stijl zou het openen van de deur naar buiten betekenen dat de scharnieren zich aan de buitenkant zouden bevinden. Dit zou betekenen dat de deur gemakkelijk kan worden losgemaakt en geopend door een inbreker met het juiste gereedschap.

Hoewel er scharnieren zijn die in de deur kunnen worden verborgen, is het de norm geworden om ze naar binnen te openen. Dat betekent niet dat er geen voordelen zijn aan het kiezen en uitzwaaien van deuren. Mensen die voor buitendraaideuren kiezen, kunnen dit om verschillende redenen doen. Uitdraaiende toegangsdeuren zijn geweldig voor gebieden met extreem weer.

Ons zusterbedrijf Conservation Construction of Texas doet dit voor gebieden in de buurt van Houston met orkaanbedreigingen. Op deze manier kunnen extreme wind en regen geen deuren naar binnen blazen, ze zwaaien naar buiten. Net als bij buitendeuren moeten binnendeuren openen in een kamer in plaats van in gangen of verkeersgebieden. Dit voorkomt dat je iemand in de hal tegenkomt bij het openen van een slaapkamer- of badkamerdeur en helpt om verkeersgebieden vrij te houden van obstakels wanneer deuren open blijven.

Absoluut niets mis met het hebben van een uitdraaiende buitendeur. Zorg ervoor dat de deur wordt besteld voor een uitzwaai en dat ze niet-verwijderbare penscharnieren gebruiken. Wat betreft het kunnen inbreken als ze echt willen inbreken, zullen ze, ongeacht of het in- of uitzwaaien is, een houten frame niemand realistisch tegenhouden. Het nadeel van een uitdraaiende woondeur is het onvermogen om een scherm of combinatiestormdeur te gebruiken.

Ik denk dat de redenering achter het hebben van een buitendeur op een commercieel etablissement is om te voorkomen dat mensen zich in geval van nood aan een deur opstapelen en deze niet naar binnen kunnen zwaaien vanwege de verliefdheid van mensen. De stoplijst rond het deurkozijn wanneer het naar binnen zwaait, beschermt ook de deurranden tegen beschadiging. Als uw deur niet naar binnen opengaat, kunt u een hordeur en het uiterlijk en de functie die deze biedt, vergeten. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de Ottawa-standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen.

De deurfabrikant zal ervoor zorgen dat zowel de scharnier- als de slagzijde van de deur voldoen aan de veiligheidsnormen met betrekking tot inbraak. Net zoals openbare gebouwen zijn ontworpen om naar buiten te openen in geval van brand, is de voordeur van uw huis ontworpen om u te helpen. Afhankelijk van uw geografische locatie kan het logischer zijn, of in feite vereist zijn door bouwvoorschriften om te passen bij een naar buiten zwaaiende voordeur. Mijn slaapkamerraam staat te dicht bij de deur en toen de voorkant openvloog, sloeg de knop tegen het raam en brak hem.

Als je in een omgeving woont die in de winter regelmatig sneeuwval ervaart, kun je moeite hebben om je deur naar buiten te openen tegen een sneeuwjacht, of zelfs binnen opgesloten worden als je deur naar buiten opengaat. De meeste mensen doen niet hun best om na te denken over toegangsdeuren, maar iedereen op de planeet heeft een voordeur. Tenzij u kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet u daarom rekening houden met de richting waarin uw deur opengaat. Ik kan begrijpen dat ik me zorgen maak dat houten deuren zouden rotten door nattigheid, maar veel buitendeuren zijn nu van glasvezel of staal.

Voor maximale veelzijdigheid, veiligheid en aantrekkingskracht op het ontwerp heeft elk huis in uw buurt waarschijnlijk een voordeur die dat doet.

Leave Reply

Required fields are marked *