Wat is azuurblauwe voordeur in aws?

Azure Front Door is een moderne CDN-service (Content Delivery Network) in de cloud die hoge prestaties, schaalbaarheid en veilige gebruikerservaringen voor uw inhoud en toepassingen biedt. Azure Front Door is een wereldwijd, schaalbaar toegangspunt dat het wereldwijde edge-netwerk van Microsoft gebruikt om snelle, veilige en breed schaalbare webtoepassingen te maken.

Wat is azuurblauwe voordeur in aws?

Azure Front Door is een moderne CDN-service (Content Delivery Network) in de cloud die hoge prestaties, schaalbaarheid en veilige gebruikerservaringen voor uw inhoud en toepassingen biedt. Azure Front Door is een wereldwijd, schaalbaar toegangspunt dat het wereldwijde edge-netwerk van Microsoft gebruikt om snelle, veilige en breed schaalbare webtoepassingen te maken. Met Front Door kunt u uw wereldwijde consumenten- en bedrijfstoepassingen transformeren in robuuste, goed presterende gepersonaliseerde moderne toepassingen met inhoud die een wereldwijd publiek bereikt via Azure. Met Azure Front Door kunt u de globale routering voor uw webverkeer definiëren, beheren en bewaken door te optimaliseren voor de beste prestaties en snelle wereldwijde failover voor hoge beschikbaarheid.

Als u een Azure Front Door maakt, moet u een frontend-host maken die een wereldwijd endpoint voor uw toepassing is. Vervolgens is een backend-pool vereist waarin u uw backend-services configureert, zoals een App Service-webtoepassing. Ten slotte moeten routeringsregels worden vastgesteld die verkeer van uw frontend-hostconfiguratie naar uw backend-pool leiden. Naast verkeersroutering sturen load balancing-functies periodieke hartslagen naar de backend-pool om te detecteren of eindpunten online zijn.

In het geval dat een eindpunt niet langer beschikbaar is, wordt het verkeer naar een alternatief eindpunt geleid. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Azure Front Door is profiteren van het wereldwijde netwerk van Microsoft. De onderliggende technologie in Azure Front Door is de afgelopen vijf jaar aanwezig in Microsoft, waar het schaalbaarheid en bescherming mogelijk heeft gemaakt voor veel populaire Microsoft-services, waaronder Office 365, Bing, Xbox, LinkedIn en Microsoft Teams. De onderliggende technologie van Azure Front Door heeft schaalbaarheid en bescherming mogelijk gemaakt voor veel populaire Microsoft-services, waaronder Office 365, Xbox, LinkedIn, Bing en Teams.

Als de onderneming zich echter bezighoudt met het bouwen, uitvoeren en uitschalen van dynamische webtoepassingen en statische inhoud, kan het gebruik maken van de Azure Front Door-SKU's. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Azure Front Door is dat u profiteert van het speciale wereldwijde privénetwerk van Microsoft, van de Edge Point of Presence (PoP) tot de toepassing. Amazon CloudFront wordt het meest vergeleken met AWS Global Accelerator, Cloudflare, Windows Azure CDN, Akamai en Imperva DDoS, terwijl Azure Front Door het meest wordt vergeleken met Microsoft Azure Application Gateway, Cloudflare, Cloudflare Web Application Firewall, AWS WAF en Akamai. Azure Front Door biedt Dynamic Site Acceleration (DSA) en globale taakverdeling met failover in bijna realtime.

Dus, volgens uw routeringsmethodeselectie in de configuratie, kunt u ervoor zorgen dat Front Door uw clientverzoeken naar de snelste en meest beschikbare applicatie-backend routeert. In een recente blogpost introduceerde Microsoft de algemene beschikbaarheid (GA) van Azure Front Door (AFD), een schaalbaar en veilig toegangspunt voor webtoepassingen. Met Azure Front Door kunt u bedrijfstoepassingen transformeren in robuuste, gepersonaliseerde, moderne toepassingen. Als u een voordeurprofiel maakt, wordt een specifieke configuratie gedefinieerd volgens de vereisten van een toepassing.

De Azure Front Door-service maakt gebruik van het anycast-protocol dat verder gaat dan het bieden van traditionele CDN-mogelijkheden en geavanceerde beveiligingsmogelijkheden biedt, waaronder preventie van DDoS-aanvallen. Azure Front Door maakt gebruik van het anycast-protocol, dat niet alleen traditionele CDN-mogelijkheden biedt, maar ook geavanceerde beveiligingsmogelijkheden biedt, waaronder het voorkomen van DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service).

Leave Reply

Required fields are marked *