Waarom gaan buitendeuren naar buiten open?

Naar buiten gerichte draaideuren zijn weerbestendiger en gemakkelijker te bedienen. Ze hebben aan de buitenkant voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen werken, wat betekent dat uw veranda, terras of overloop groot genoeg moet zijn om aan deze behoefte te voldoen.

Waarom gaan buitendeuren naar buiten open?

Naar buiten gerichte draaideuren zijn weerbestendiger en gemakkelijker te bedienen. Ze hebben aan de buitenkant voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen werken, wat betekent dat uw veranda, terras of overloop groot genoeg moet zijn om aan deze behoefte te voldoen. Ze zijn ook veel moeilijker open te forceren. Veiligheid is een belangrijk punt van zorg in openbare gebouwen wanneer een orkaan wordt verwacht.

Openbare gebouwen hebben naar buiten openende deuren nodig om allerlei soorten schade te minimaliseren, niet alleen door het weer. Naar buiten gerichte deuren zorgen ervoor dat grote groepen mensen snel naar buiten kunnen tijdens een noodgeval. Aan de andere kant maken naar binnen openende deuren het voor grote aantallen mensen bijna onmogelijk om veilig en snel naar buiten te gaan. Als het gaat om deurinstallatie, zijn er geen met ijzer beklede codes of normen gevonden in de industrie- of staatsvoorschriften.

Er zijn leidende principes, die ons helpen beslissen op welke manier de deur zal zwaaien. De vuistregel is om binnendeuren te installeren om in de kamer te openen. Deze aanpak voorkomt dat deuren een belemmering vormen in krappe ruimtes zoals gangen. Deuren die aan krappe ruimtes zijn bevestigd, zwaaien vaak naar buiten om te voorkomen dat iemand erin vastzit.

Een voorbeeld hiervan is een kastruimte, opslagruimte tot een half bad. Net zoals openbare gebouwen zijn ontworpen om naar buiten te openen in geval van brand, is de voordeur van uw huis ontworpen om u te helpen. Deuren die naar binnen opengaan, zijn veel gemakkelijker af te breken door brandweerlieden om uw eigendom binnen te komen. Als er brand was, kon een naar binnen openende deur veel sneller worden afgebroken dan een naar buiten zwaaiende deur.

Tenzij u kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet u daarom rekening houden met de richting waarin uw deur opengaat. Ze fungeren als een barrière voor de hoofdingang en voorkomen dat beide deuren naar binnen draaien als er iets tegenaan slaat. Een andere optie komt in de vorm van een noppenscharnier, waarvan de scharnierplaten zijn voorzien van in elkaar grijpende tapeinden die voorkomen dat de deur van het deurkozijn wegkomt wanneer deze gesloten is. Er zijn verschillende duidelijke voordelen van naar buiten openende deuren die huiseigenaren kunnen overwegen bij het installeren van een nieuwe deur.

Er zijn eigenlijk een aantal redenen waarom voordeuren naar binnen opengaan, sommige zijn praktisch, en sommige zijn voor uw veiligheid %26 beveiliging. Hoewel dat allemaal uitstekende redenen zijn voor buitendeuren om naar binnen te openen, zijn er enkele opmerkelijke toepassingen voor openslaande deuren. We bieden ook schuifdeuren als optie als de ruimte de deuren helemaal niet laat slingeren. Terwijl een veranda of overhang enige bescherming biedt aan elke vorm van buitendeur, wordt een buitendeur nog steeds meer blootgesteld aan de elementen dan een schuine deur.

Veel sets buitendeuren worden geleverd met kleine haken, waarmee de deuren aan de omringende muren kunnen worden vastgemaakt. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen.

Leave Reply

Required fields are marked *