Wat betekent een krans op de voordeur?

Triomf over de dood Door een krans aan de deur te hangen, verwelkomden christenen de geest van Kerstmis. Onderweg werd dit een symbool van triomf over de dood voorbij die van Christus.

Wat betekent een krans op de voordeur?

Triomf over de dood Door een krans aan de deur te hangen, verwelkomden christenen de geest van Kerstmis. Onderweg werd dit een symbool van triomf over de dood voorbij die van Christus. Voor de families die deze kransen ophangen, impliceren ze dat de ziel van hun geliefde voortleeft. Kransen hebben een lange geschiedenis als symbolen van overwinning en viering en worden uiteindelijk een kenmerk van een klassiek vakantiedecor.

Hun band met Kerstmis is echter geen reden om je ervan te weerhouden er het hele jaar door een vol te houden. Met deze eenvoudig te volgen tips laten we je zien hoe je je eigen aangepaste krans kunt maken die is ontworpen om bij je stijl, je vaardigheden en om het seizoen aan te vullen. Er zijn verschillende oude gebruiken om een krans aan de voordeur te hangen. Oude Grieken lieten bijvoorbeeld een krans achter op de deur van hun geliefde als teken van toewijding.

Volgens de Windsor Garden Club heeft het hangen van een krans aan de deur van je huis eeuwenoude wortels in heel Europa. Oogstkransen kwamen veel voor en worden beschouwd als heilige symbolen van voorbereiding op strenge wintermaanden. Er is geen begin, er is geen einde. De krans heeft een belangrijke betekenis voor het seizoen.

Vanuit een christelijk religieus perspectief vertegenwoordigt het een oneindige cirkel van leven, eeuwigheid of nooit eindigend leven. Zoals Roberta Hershenson uitlegt in The New York Times, vertegenwoordigt de krans voor veel christenen het lijden van Jezus Christus. De logica hier is dat de krans de doornen vertegenwoordigde die Christus aan het kruis droeg, en de kleine rode bessen vertegenwoordigen het bloed van Christus. In dit geval vertegenwoordigt de groenblijvende plant het eeuwige leven.

Wanneer christenen een krans aan hun deur of voor hun raam hangen, is dat een uitnodiging voor Christus om in hun huis te komen. Voor velen hebben kransen geen religieuze betekenis; ze worden gewoon gebruikt voor decoratie. Kransen worden tegenwoordig op veel manieren gebruikt. Ze worden opgehangen aan toegangsdeuren, binnenmuren of plat op een tafel gelegd en in het midden gevuld met kaarsen.

Ze worden ook gebruikt als decoratie op bruiloften. Decoratieve kransen zijn gemaakt van verse bloemen en groen, kunstzijden bloemen zoals onze Summer Vibes krans, of gedroogde bloemen. Kransen worden tegenwoordig het hele jaar door tentoongesteld en blijven eeuwen later vreugde brengen. Er zijn maar weinig dingen die de tand des tijds doorstaan; de krans van de voordeur bestaat echter al eeuwen.

Leave Reply

Required fields are marked *