Is het goed dat een buitendeur naar buiten zwaait?

In barre klimaten waar tornado's en orkanen veel voorkomen, worden buitendeuren vaak gebouwd om naar buiten te zwaaien. Een naar buiten draaiende deur zal meer stabiliteit hebben bij gebeurtenissen met veel wind waarbij er veel druk van buitenaf is die de deur tegen het huis duwt.

Is het goed dat een buitendeur naar buiten zwaait?

In barre klimaten waar tornado's en orkanen veel voorkomen, worden buitendeuren vaak gebouwd om naar buiten te zwaaien. Een naar buiten draaiende deur zal meer stabiliteit hebben bij gebeurtenissen met veel wind waarbij er veel druk van buitenaf is die de deur tegen het huis duwt. Uitdraaiende voordeuren zijn goed om andere redenen, zoals ruimtebesparing in een huis. Als je al een krap huis hebt, kun je kiezen voor een openslaande deur.

Deze deuren kunnen een breder uitzicht en een betere bries bieden omdat ze breder naar buiten kunnen openen dan naar binnen. Het laatste voordeel is dat een buitendraaideur beter beschermt tegen de elementen en mogelijk nog energiezuiniger is. De meeste mensen weten dit niet, maar de meeste deuren van commerciële gebouwen zwaaien naar buiten omdat de deur moet openen in de richting van de stroom mensen die het gebouw verlaten in geval van nood. Als het gaat om deurinstallatie, zijn er geen met ijzer beklede codes of normen gevonden in de industrie- of staatsvoorschriften.

Er zijn leidende principes, die ons helpen beslissen op welke manier de deur zal zwaaien. De vuistregel is om binnendeuren te installeren om in de kamer te openen. Deze aanpak voorkomt dat deuren een belemmering vormen in krappe ruimtes zoals gangen. Deuren die aan krappe ruimtes zijn bevestigd, zwaaien vaak naar buiten om te voorkomen dat iemand erin vastzit.

Een voorbeeld hiervan is een kastruimte, opslagruimte tot een half bad. De enige codebeperking voor deurschommels is dat deuren niet over trappen binnen of buiten kunnen zwaaien. Er zijn situaties waarbij buitendeuren inderdaad in de andere richting opengaan. Een goed voorbeeld zijn brandtrappen.

Tijdens een noodgeval denken mensen niet altijd helder, en daarom is het de moeite waard om het leven zo eenvoudig mogelijk te maken. Je een weg banen in een grote staafvormige handgreep en het gebouw uit duwen zonder een stap te breken, is gemakkelijker dan stoppen om het ding open te trekken. Veel sets buitendeuren worden geleverd met kleine haken, waarmee de deuren aan de omringende muren kunnen worden vastgemaakt. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de Ottawa-standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen.

In de omgeving van Ottawa zult u merken dat een meerderheid van de residentiële voortoegangsdeuren naar binnen opengaan - en als u een installateur vraagt waarom, zullen de meesten u vertellen dat ze naar binnen openen vanwege het potentieel voor sneeuwopbouw die zou kunnen voorkomen dat iemand een huis verlaat. De deurfabrikant zal ervoor zorgen dat zowel de scharnierende als de slagzijde van de deur voldoen aan de veiligheidsnormen met betrekking tot inbraak. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen. De meeste mensen doen niet hun best om na te denken over toegangsdeuren, maar iedereen op de planeet heeft een voordeur.

Er is ruimte in de keuken om de deur naar binnen te zwaaien, maar ik wilde de mogelijkheid hebben van een grotere tafel en stoelen en wilde niet dat de deur krap aanvoelde. We bieden ook schuifdeuren als optie als de ruimte de deuren helemaal niet laat slingeren. Het grootste probleem met openslaande deuren is het onvermogen om een buitenhordeur toe te voegen, hoewel het mogelijk is om binnenin een zijscherm te gebruiken. Buitendeuren vereisen uitgang met één handeling, wat betekent dat een persoon de deur met slechts één handeling moet kunnen ontgrendelen en openen.

Tenzij u kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet u daarom rekening houden met de richting waarin uw deur opengaat. Een van de eerste grote keuzes die u maakt bij het kopen van een nieuwe deur voor uw huis, draait om de manier waarop de deur zwaait. Een andere optie komt in de vorm van een noppenscharnier, waarvan de scharnierplaten zijn voorzien van in elkaar grijpende tapeinden die voorkomen dat de deur van het deurkozijn wegkomt wanneer deze gesloten is.

Leave Reply

Required fields are marked *