Welke kant moet een voordeur opengaan?

Buitendeuren worden traditioneel geïnstalleerd om naar binnen te openen. Hierdoor worden de scharnieren aan de binnenkant van de deur geplaatst, waardoor inbrekers er niet bij kunnen.

Welke kant moet een voordeur opengaan?

Buitendeuren worden traditioneel geïnstalleerd om naar binnen te openen. Hierdoor worden de scharnieren aan de binnenkant van de deur geplaatst, waardoor inbrekers er niet bij kunnen. De meeste hedendaagse deurscharnieren zijn echter diefbestendig en er kan niet mee worden geknoeid wanneer ze aan de buitenkant van de deur worden blootgesteld. Kijkend naar de deur als de scharnieren aan de linkerkant.

Dan heb je een linkshandige deur en als deze zich aan de rechterkant bevindt, dan heb je een rechtshandige en dit bepaalt het slot dat je nodig hebt. Als het gaat om de installatie van deuren, zijn er geen met ijzer beklede codes of normen te vinden in de branche of nationale voorschriften. Er zijn leidende principes, die ons helpen beslissen op welke manier de deur zal zwaaien. De vuistregel is om binnendeuren te installeren om in de kamer te openen.

Deze aanpak voorkomt dat deuren een belemmering vormen in krappe ruimtes zoals gangen. Deuren die aan krappe ruimtes zijn bevestigd, zwaaien vaak naar buiten om te voorkomen dat iemand erin vastzit. Een voorbeeld hiervan is een kastruimte, opslagruimte tot een half bad. In openbare gebouwen gaan de meeste toegangsdeuren naar buiten open.

Waarom is dit? Dit is een basisveiligheidsmaatregel voor het geval een gebouw snel moet worden geëvacueerd. Deze naar buiten draaiende deuren zijn geweldig in het geval van een noodsituatie van de menigte, maar kunnen het beste worden achtergelaten voor winkels en niet voor uw huis. Ga met je rug tegen de scharnierende kant van de deurpost staan. Als de deur naar rechts opent, is dit een rechtshandige deur.

Als het naar links opent, is het een linkshandige deur. Deuren zouden naar links moeten opengaan wanneer u er het vaakst van links naar toe liep. Deuren moeten naar rechts opengaan wanneer u er het vaakst van rechts naar toe loopt. Als een deur zich bijvoorbeeld in een gang aan de rechterkant bevindt, moet de deur naar rechts openen voor de meeste functionaliteit.

Dat betekent dat zelfs als je van links de deur binnenloopt, maar de loodrechte muur aan de rechterkant, je wilt dat de deur naar rechts zwaait om de meest functionele te zijn. Ze fungeren als een barrière voor de hoofdingang en voorkomen dat beide deuren naar binnen draaien als er iets tegenaan slaat. Tenzij u kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet u daarom rekening houden met de richting waarin uw deur opengaat. Als u bijvoorbeeld door een gang loopt met een deur aan de linkerkant, moet de deur naar links de kamer in zwaaien en tegen de loodrechte muur leunen.

Wanneer de naar buiten draaiende deur wordt geopend, wordt u gedwongen te stoppen en een stap terug te doen om de deur volledig te openen. De volgende vuistregel bij het kiezen van de draairichting van de deur is om de deur te laten zwaaien in de richting die het vaakst wordt ingevoerd. Veel mensen kiezen voor Storm Doors bovenop hun toegangsdeur voor een nog betere bescherming tegen harde wind, regen en ander extreem weer. Oké, nu we dat hebben geregeld, laten we eens kijken naar de algemene vuistregels voor deurzwaaien, zodat je ervoor kunt zorgen dat je deuren op de juiste manier naar je kamer openen.

Een andere optie komt in de vorm van een noppenscharnier, waarvan de scharnierplaten zijn voorzien van in elkaar grijpende tapeinden die voorkomen dat de deur bij gesloten deuren van het deurkozijn wegkomt. Deuren gaan open naar een kamer omdat het gemakkelijker is om een kamer binnen te lopen zonder te hoeven stoppen en achteruit te gaan om de deur te openen, en het is gemakkelijker om de kamer uit te lopen omdat de deur achter je kan worden gesloten terwijl je vooruit loopt. Als je een trap hebt die leidt naar een deur aan een muur parallel aan de trap, wil je waarschijnlijk de scharnieren aan de andere kant van de deur zodat deze naar de trap opent. U moet de positie van de scharnieren en de sluitplaat op de deurpost wijzigen en de plaatsing van de hardware op de deur omkeren.

Op deze manier, als het deurslot wordt aangetast, blaast de wind de deur niet naar binnen en veroorzaakt schade aan de binnenkant van het huis. Veel sets buitendeuren worden geleverd met kleine haken, waarmee de deuren aan de omringende muren kunnen worden vastgemaakt. Ze verplaatsen de ingang naar de eetkamer gecentreerd op de foyer en terwijl je de deur opent, laat je de deur tegen de nieuwe muur aan de kant van de eetkamer zwaaien; zo heb je veel meer ruimte om je te verzamelen in de foyer voor welkom en vertrek. We bieden ook schuifdeuren als optie als de ruimte het helemaal niet toelaat om de deuren te slingeren.

.

Leave Reply

Required fields are marked *