Moet de voordeur overeenkomen met luiken?

Uw voordeur hoeft niet overeen te komen met de kleur van uw bekleding of sluiter. Je kunt een aparte kleur kiezen voor elk of dezelfde kleur voor iedereen, mocht je dat willen.

Moet de voordeur overeenkomen met luiken?

Uw voordeur hoeft niet overeen te komen met de kleur van uw bekleding of sluiter. Je kunt een aparte kleur kiezen voor elk of dezelfde kleur voor iedereen, mocht je dat willen. Dus hoe zit het met je luiken, moeten ze bij de deur passen? Ja, en nee. Als u de aandacht wilt vestigen op uw voordeur, dan zou ik u zeker aanraden om voor een meer neutrale toon voor uw luiken te gaan.

Kies misschien iets uit het baksteen- of steenwerk op of in de buurt van je huis, of kies een kleur op basis van de tonen in je gevelbeplating, zoals het huis op deze foto. De kleur van uw luiken kan bij uw voordeur passen of deze aanvullen met een contrasterende kleur. Dit is waarschijnlijk de vraag die het vaakst wordt gesteld. Moeten de luiken passen bij de voordeur? Het simpele antwoord is nee.

Het vormt een aanvulling op de buitenkant van baksteen, gips en steen, zoals te zien is in dit voorbeeld van een rood bakstenen huis met een zwarte voordeur en luiken. Als je nu wilt dat de luiken het brandpunt zijn, gebruik dan daar een gedurfde kleur en een neutrale kleur op de voordeur. Als u echter felgekleurde jaloezieën heeft, is het beter om geen felle kleur te gebruiken voor uw voordeur. Omdat de plint in de deurbekleding stroomt, kiezen de meeste huiseigenaren ervoor om de deurbekleding en de plinten in dezelfde kleur te schilderen.

Zwart en grijs zijn de veiligste kleurencombinatie voor uw voordeur en luiken, omdat ze nooit uit de mode raken. Witte voordeuren zijn het populairst bij huiseigenaren, maar om uw huis te onderscheiden van de massa, schildert u de luiken in een lavendelkleurige tint voor een enigszins ongebruikelijke aanpak. We hebben het u gemakkelijk gemaakt door enkele voorbeelden te geven van bijpassende en complementaire kleuren voor uw jaloezieën en voordeuren. Maar hoe kies je de juiste kleur voor je jaloezieën? Wil je dat ze passen bij of een aanvulling vormen op de kleur van je voordeur? Of het nu klassiek of modern is, grijze luiken zijn verreweg de meest populaire combinatiemogelijkheid met een voordeur.

Als je een stormdeur hebt, is er echt geen regel die zegt dat deze bij je voordeur of bekleding moet passen. Een andere benadering die veel huiseigenaren volgen, is om hun voordeur en hun luiken te matchen, maar hun sierkleur een andere kleur te houden. Omdat uw voordeur een uniek onderdeel van uw huis is, is het een goed idee om deze te accentueren met een andere kleur dan uw jaloezieën. En als je genoeg hebt van paars, schilder het dan gewoon opnieuw in de kleur van je keuze, want je witte voordeur past perfect bij alle andere kleuren.

Leave Reply

Required fields are marked *