Wat is azuurblauwe voordeur in eenvoudige bewoordingen?

Azure front door is het moderne Content Delivery Network (CDN) in de cloud van Microsoft dat snelle, betrouwbare en veilige toegang biedt tussen uw gebruikers en de statische en dynamische webinhoud van uw toepassingen over de hele wereld. Azure Front Door is een Application Delivery Network (ADN) as a service en biedt verschillende load balancing-mogelijkheden op laag 7 voor uw toepassingen.

Wat is azuurblauwe voordeur in eenvoudige bewoordingen?

Azure front door is het moderne Content Delivery Network (CDN) in de cloud van Microsoft dat snelle, betrouwbare en veilige toegang biedt tussen uw gebruikers en de statische en dynamische webinhoud van uw toepassingen over de hele wereld. Azure Front Door is een Application Delivery Network (ADN) as a service en biedt verschillende load balancing-mogelijkheden op laag 7 voor uw toepassingen. Het biedt dynamische siteversnelling (DSA) samen met wereldwijde taakverdeling met bijna realtime failover. Het is een zeer beschikbare en schaalbare service, die volledig wordt beheerd door Azure.

De Azure Front Door Service is een aanbod van Microsoft waarmee u de globale routering voor webverkeer kunt definiëren, beheren en bewaken. Het optimaliseert voor de beste prestaties en biedt onmiddellijke wereldwijde failover voor hoge beschikbaarheid. Met Azure Front Door kunnen organisaties hun apps voor meerdere regio's, zowel voor consumenten als voor ondernemingen, transformeren in krachtige toepassingen, API's en inhoud die via Azure een wereldwijd publiek kunnen bereiken. Microsoft's Web Application Firewall is ontworpen voor de Application Gateway en regionale taakverdeling, of globale balancering met Front Door.

Indien correct geconfigureerd, stuurt Azure Front Door clientaanvragen naar de snelste en meest beschikbare applicatiebackend, die wordt gedefinieerd als elke internetgerichte service die binnen of buiten Azure wordt gehost. Daarnaast worden ingebouwde rapporten ondersteund en kunnen deze worden bekeken vanaf het Dashboard voor beveiligingspatronen en Voordeur. De enige locatie die u moet opgeven bij het maken van een voordeur, is de locatie van de brongroep, die in feite specificeert waar de metagegevens voor de brongroep worden opgeslagen. Daarnaast helpen het anycast-netwerk van Azure Front Door en gesplitst TCP de prestaties van toepassingen te versnellen.

De nieuwe SKU Front Door Premium biedt een meer aanbevolen manier om uw applicatie te vergrendelen via Private Endpoint. Front Door biedt verschillende methoden voor verkeersroutering en backend-gezondheidsbewakingsopties om uit te kiezen. Azure Front Door en Azure CDN kunnen niet samen worden geconfigureerd omdat beide services dezelfde Azure Edge-sites gebruiken bij het reageren op aanvragen. Azure Front Door is een wereldwijd gedistribueerd multi-tenant platform met enorme hoeveelheden capaciteit om aan de schaalbaarheidsbehoeften van uw toepassing te voldoen.

Voor X-Forwarded-For als de header al aanwezig was, voegt Front Door het IP-adres van de clientsocket eraan toe. Voor de Azure Front Door Standard-, Premium- en (klassieke) laag is een openbaar IP-adres of een openbaar herleidbare DNS-naam vereist om verkeer naar backend-bronnen te leiden. Net als het Traffic Manager-aanbod van Azure is Azure Front Door bestand tegen storingen, waaronder storingen in een hele Azure-regio. Zie Meetgegevens en logboeken voor Voordeur bewaken voor informatie over logboeken en andere diagnostische mogelijkheden.

Het werkt perfect en u kunt zoveel firewallbeleid voor webtoepassingen toewijzen als u wilt aan hetzelfde exemplaar van Front Door.

Leave Reply

Required fields are marked *