Welke voordeur is het beste?

Toegangsdeuren moeten sterk genoeg zijn om wind, regen, brandende zon en potentiële indringers te weerstaan, maar toch knap genoeg om een goede eerste indruk te maken. Helaas is het voor veel voordeuren een hele opgave om aan die behoeften te voldoen.

Welke voordeur is het beste?

Toegangsdeuren moeten sterk genoeg zijn om wind, regen, brandende zon en potentiële indringers te weerstaan, maar toch knap genoeg om een goede eerste indruk te maken. Helaas is het voor veel voordeuren een hele opgave om aan die behoeften te voldoen. De meeste oudere zijn gemaakt van hout of houtfineer, die beide kromtrekken, barsten en delamineren na jarenlange blootstelling aan de elementen. Metalen deuren gaan niet eeuwig mee, ofwel kan het oppervlak van sommige oudere stalen deuren afbladderen.

Of dat nu uw voordeur beschrijft of u wilt gewoon een massieve deur ruilen voor een deur met glazen panelen die meer licht bieden, u vindt er tal van opties beschikbaar. Er zijn nieuwe houten deuren die beter bestand zijn tegen de elementen dan eerdere versies, evenals metalen en glasvezeldeuren die op hout lijken, maar meer veiligheid bieden en vaak minder kosten. Misschien wel de belangrijkste beslissing is waar je deur van gemaakt is. De meeste combineren verschillende materialen; veel deuren van glasvezel en staal hebben bijvoorbeeld houten kozijnen.

Maar het is het oppervlaktemateriaal dat het uiterlijk, de duurzaamheid, de veiligheid en de prijs het meest beïnvloedt. Houten deuren komen het meest voor. Veelzijdigheid en schoonheid zijn hun sterke kant. Voorraad met natuurlijke afwerking en op maat gemaakte houten deuren zijn verkrijgbaar in eiken, kersen, walnoot, mahonie, esdoorn, spar en grenen.

Je vindt er ook deuren van verfkwaliteit in verschillende soorten zachthout, zoals grenen en westerse hemlock. Alle stalen deuren hebben een binnenframe van hout of, voor meer sterkte, staal. De holtes in het frame zijn gevuld met schuimisolatie met hoge dichtheid. Premium deuren hebben meestal een 24-gauge huid en een stalen frame, hoewel sommige zwaarder staal bieden (vertegenwoordigd door een lager aantal).

Het oppervlak is meestal glad of heeft een houtnerfpatroon in reliëf. De meeste stalen deuren zijn gecoat met een gebakken polyester afwerking die periodiek opnieuw moet worden geverfd. Premium-versies krijgen een vinylcoating vergelijkbaar met die op met vinyl beklede ramen voor een grotere weersbestendigheid. Sommige hebben zelfs een roestvrijstalen houtvezelcoating of, op echt hoogwaardige versies, een gelamineerd houtfineer.

Stalen deuren maken meestal deel uit van een voorgehangen systeem. Maar als je gewoon de oude deur van de scharnieren tilt en een nieuwe ophangt, onthoud dan dat stalen deuren worden geleverd met scharnieren bevestigd of gaten voor de scharnieren voorgeboord. Het scharniergebied op de deur moet overeenkomen met het scharniergebied op het bestaande deurkozijn. Sommige deuren worden geleverd met een extra voorgeboord gat voor de scharnieren, waardoor kleine aanpassingen kunnen worden gemaakt bij het ophangen van de deur.

Glasvezelcomposietdeuren zijn sterk en onderhoudsvrij, en zijn een slimme keuze voor ruwe of vochtige klimaten. Ze bootsen het uiterlijk van hout na met houtnerftextuur en kunnen worden gekleurd om te passen bij eiken, kersen, walnoot en een verscheidenheid aan andere houtsoorten. Onder hun gegoten oppervlak bevindt zich een raamwerk van houten stijlen en rails, inclusief houten randen voor de lockset. De holtes in het raamwerk zijn gevuld met isolatie van polyurethaanschuim.

Pease Industries ondersteunt zijn modellen bijvoorbeeld zolang u eigenaar bent van het huis. Maar omdat de installatie de levensduur beïnvloedt, komen deze langdurige garanties meestal alleen voor op complete instapsystemen die het frame bevatten. Net als bij stalen deuren, zorg ervoor dat het houtnerfpatroon in reliëf horizontaal op de rails en verticaal op de stijlen loopt, zoals echte houtnerf. En als u alleen de deur installeert, zorg er dan voor dat de scharnieren op één lijn liggen met het bestaande frame.

Aluminium deuren, zoals stalen eenheden, gebruiken een isolatiekern bedekt met een metalen huid. In tegenstelling tot andere deursystemen worden aluminiumversies echter uitsluitend via dealers verkocht. Elke kamer is op maat gemaakt voor uw opening. De meest populaire materialen voor een buitendeur zijn hout, staal en glasvezel.

De meeste huiseigenaren vinden de investering vooraf voor hout niet erg vanwege de traditionele uitstraling en natuurlijke aantrekkingskracht. Een metalen of stalen buitendeur is de meest budgetvriendelijke van de drie. Glasvezel is er in verschillende stijlen en is zeer duurzaam. Kies het materiaal voor uw buitendeur op basis van energie-efficiëntie, veiligheidsproblemen en de stijl van uw huis.

Het meest duurzame materiaal van de voordeur is staal. U vindt altijd zeker de beste stalen voordeuren wanneer u er naar op zoek bent. Ze zijn sterker dan glasvezel en houten deuren. Ze zullen ook niet kromtrekken of barsten.

Glasvezel is een goede keuze voor huiseigenaren die de voorkeur geven aan het uiterlijk van hout, maar meer duurzaamheid willen. Het is mogelijk om toegangsdeuren van glasvezel te vervaardigen met nerfpatronen die sterk lijken op traditioneel hout. Je kunt ze ook in elke gewenste kleur schilderen. Glasvezel kan het beste materiaal voor toegangsdeuren zijn voor efficiëntie, omdat u de hoeveelheid isolatie kunt aanpassen.

Een nadeel van deuren van glasvezel is dat het materiaal moeilijk te trimmen is, waardoor het monteren van niet-standaard deuropeningsafmetingen een uitdaging kan zijn. Houten voordeuren zijn gemaakt van een natuurlijk energiezuinig materiaal en zorgen voor een klassieke uitstraling bij de ingang van uw huis. Tenzij een vervangende deur deel uitmaakt van een groter verbouwingsproject, wilt u misschien dat de nieuwe deur even groot is als de oude. Gemaakt van 20-gauge staal, deze deuren behoren tot de sterkste en meest duurzame deuren die op de markt verkrijgbaar zijn.

In feite zijn er tientallen deurfabrikanten die meerdere deuropties aanbieden met veel aanpassingsmogelijkheden. Masonite HD-deuren zijn ook verkrijgbaar in verschillende paneelontwerpen en worden geleverd met een vooraf aangebrachte primer, wat betekent dat uw deur klaar is om te worden geverfd. Hier is dus een gids met verschillende opties om u te helpen het beste materiaal voor een voordeur te vinden. Het kiezen van de juiste voordeur loont in een soepelere werking, minder onderhoud en extra energiebesparing.

Stormdeuren, terrasdeuren, veiligheidsdeuren en hordeuren zijn allemaal ontworpen om met uw ingang te werken. Masonite heeft een groot portfolio aan binnen- en buitendeuren, zodat u er zeker van kunt zijn dat stalen deuren deel uitmaken van de collectie. De bedrijfsgeschiedenis van ProVia gaat terug tot 1977 toen Bill Mullet en zijn broer Andrew Hochstetler Door %26 Window kochten, een raam- en deurwinkel en producent in Ohio. Grote deurfabrikanten zoals Masonite, Peachtree en Pella bieden een breed scala aan deuren gemaakt van verschillende materialen.

Het kiezen van een grotere deur of het toevoegen van zijlichten betekent dat het deurkozijn rond de deur opnieuw moet worden uitgevoerd, een klus die het beste aan een aannemer kan. Verkrijgbaar in massieve panelen, stalen voordeuren voegen designintriges toe aan uw huis met behoud van een maximale mate van privacy. Esthetisch gezien is de voordeur een van de eerste dingen die bezoekers of voorbijgangers opmerken wanneer ze naar uw huis kijken. .

Leave Reply

Required fields are marked *