Welke voordeur is het beste?

Beste materialen voor voordeuren · Houten deuren · Stalen deuren · Glasvezelcomposiet deuren · Aluminium deuren. Toegangsdeuren moeten sterk genoeg zijn om wind, regen, brandende zon en potentiële indringers te weerstaan, maar toch knap genoeg om een goede eerste indruk te maken.

Welke voordeur is het beste?

Beste materialen voor voordeuren · Houten deuren · Stalen deuren · Glasvezelcomposiet deuren · Aluminium deuren. Toegangsdeuren moeten sterk genoeg zijn om wind, regen, brandende zon en potentiële indringers te weerstaan, maar toch knap genoeg om een goede eerste indruk te maken. Helaas is het voor veel voordeuren een hele opgave om aan die behoeften te voldoen. De meeste oudere zijn gemaakt van hout of houtfineer, die beide kromtrekken, barsten en delamineren na jarenlange blootstelling aan de elementen.

Metalen deuren gaan niet eeuwig mee, ofwel kan het oppervlak van sommige oudere stalen deuren afbladderen. Of dat nu uw voordeur beschrijft of u wilt gewoon een massieve deur ruilen voor een deur met glazen panelen die meer licht bieden, u vindt er tal van opties beschikbaar. Er zijn nieuwe houten deuren die beter bestand zijn tegen de elementen dan eerdere versies, evenals metalen en glasvezeldeuren die op hout lijken, maar meer veiligheid bieden en vaak minder kosten. Misschien wel de belangrijkste beslissing is waar je deur van gemaakt is.

De meeste combineren verschillende materialen; veel deuren van glasvezel en staal hebben bijvoorbeeld houten kozijnen. Maar het is het oppervlaktemateriaal dat het uiterlijk, de duurzaamheid, de veiligheid en de prijs het meest beïnvloedt. Houten deuren komen het meest voor. Veelzijdigheid en schoonheid zijn hun sterke kant.

Voorraad met natuurlijke afwerking en op maat gemaakte houten deuren zijn verkrijgbaar in eiken, kersen, walnoot, mahonie, esdoorn, spar en grenen. Je vindt er ook deuren van verfkwaliteit in verschillende soorten zachthout, zoals grenen en westerse hemlock. Alle stalen deuren hebben een binnenframe van hout of, voor meer sterkte, van staal. De holtes in het frame zijn gevuld met schuimisolatie met hoge dichtheid.

Premium deuren hebben meestal een 24-gauge huid en een stalen frame, hoewel sommige zwaarder staal bieden (vertegenwoordigd door een lager aantal). Het oppervlak is meestal glad of heeft een houtnerfpatroon in reliëf. De meeste stalen deuren zijn gecoat met een gebakken polyester afwerking die periodiek opnieuw moet worden geverfd. Premium-versies krijgen een vinylcoating vergelijkbaar met die op met vinyl beklede ramen voor een grotere weersbestendigheid.

Sommige hebben zelfs een roestvrijstalen houtvezelcoating of, op echt hoogwaardige versies, een gelamineerd houtfineer. Stalen deuren maken meestal deel uit van een voorgehangen systeem. Maar als je gewoon de oude deur van de scharnieren tilt en een nieuwe ophangt, onthoud dan dat stalen deuren worden geleverd met scharnieren bevestigd of gaten voor de scharnieren voorgeboord. Het scharniergebied op de deur moet overeenkomen met het scharniergebied op het bestaande deurkozijn.

Sommige deuren worden geleverd met een extra voorgeboord gat voor de scharnieren, waardoor kleine aanpassingen kunnen worden gemaakt bij het ophangen van de deur. Glasvezelcomposietdeuren zijn sterk en onderhoudsvrij, en zijn een slimme keuze voor ruwe of vochtige klimaten. Ze bootsen het uiterlijk van hout na met houtnerftextuur en kunnen worden gekleurd om te passen bij eiken, kersen, walnoot en een verscheidenheid aan andere houtsoorten. Onder hun gegoten oppervlak bevindt zich een raamwerk van houten stijlen en rails, inclusief houten randen voor de lockset.

De holtes in het raamwerk zijn gevuld met isolatie van polyurethaanschuim. Pease Industries ondersteunt zijn modellen bijvoorbeeld zolang u eigenaar bent van het huis. Maar omdat de installatie de levensduur beïnvloedt, komen deze langdurige garanties meestal alleen voor op complete instapsystemen die het frame bevatten. Net als bij stalen deuren, zorg ervoor dat het houtnerfpatroon in reliëf horizontaal op de rails en verticaal op de stijlen loopt, zoals echte houtnerf.

En als u alleen de deur installeert, zorg er dan voor dat de scharnieren op één lijn liggen met het bestaande frame. Aluminium deuren, zoals stalen eenheden, gebruiken een isolatiekern bedekt met een metalen huid. In tegenstelling tot andere deursystemen worden aluminiumversies echter uitsluitend via dealers verkocht. Elke kamer is op maat gemaakt voor uw opening.

Stalen buitendeuren zijn een uitstekende optie voor elk huis dat alleen een eenvoudige, duurzame buitendeur nodig heeft. Een populaire favoriet voor garage- en zijdeuren, stalen deuren bieden verschillende voordelen voor elke huiseigenaar. Glasvezel is een goede keuze voor huiseigenaren die de voorkeur geven aan het uiterlijk van hout, maar meer duurzaamheid willen. Het is mogelijk om toegangsdeuren van glasvezel te vervaardigen met nerfpatronen die sterk lijken op traditioneel hout.

Je kunt ze ook in elke gewenste kleur schilderen. Glasvezel kan het beste materiaal voor toegangsdeuren zijn voor efficiëntie, omdat u de hoeveelheid isolatie kunt aanpassen. Een nadeel van deuren van glasvezel is dat het materiaal moeilijk te trimmen is, waardoor het monteren van niet-standaard deuropeningsafmetingen een uitdaging kan zijn. De meest populaire materialen voor een buitendeur zijn hout, staal en glasvezel.

De meeste huiseigenaren vinden de investering vooraf voor hout niet erg vanwege de traditionele uitstraling en natuurlijke aantrekkingskracht. Een metalen of stalen buitendeur is de meest budgetvriendelijke van de drie. Glasvezel is er in verschillende stijlen en is zeer duurzaam. Kies het materiaal voor uw buitendeur op basis van energie-efficiëntie, veiligheidsproblemen en de stijl van uw huis.

Het meest duurzame materiaal van de voordeur is staal. U vindt altijd zeker de beste stalen voordeuren wanneer u er naar op zoek bent. Ze zijn sterker dan glasvezel en houten deuren. Ze zullen ook niet kromtrekken of barsten.

Glasvezel buitendeuren zijn gemaakt van twee grote gegoten zijden die in het midden zijn gevuld met een kern van polyurethaanschuim die de deur isoleert tegen extreme temperaturen. Als u uw oude deur vervangt door een voorhangende eenheid, moet u eerst bepalen of u een linker- of rechterdeur nodig heeft. Als u zich zorgen maakt over de beveiliging, kies dan een deur met sterke sloten, die geen raam of glas in de buurt van de deurklink heeft. De meeste fabrikanten bieden tientallen deurstijlen en u vindt een brede selectie bij houthakkers, thuiscentra en deurdealers.

Het maakt niet uit welk materiaal u kiest, hout, glasvezel of staal, u kunt vertrouwen op een Pella-voordeur. Houten voordeuren zijn gemaakt van een natuurlijk energiezuinig materiaal en zorgen voor een klassieke uitstraling bij de ingang van uw huis. Hier is dus een gids met verschillende opties om u te helpen het beste materiaal voor een voordeur te vinden. Om te bepalen welk materiaal voor de voordeur het beste bij u past, bepaalt u welke factoren het belangrijkst zijn voor uw huis en vergelijkt u hoe elk materiaal presteert.

De meeste nieuwe deuren zijn vooropgehangen, wat betekent dat de deur aan scharnieren binnen een nieuw frame hangt (deze systemen bevatten ook een vorm van weerstripping). De voordeuren zijn gemaakt van hout, glasvezel of staal en hebben een verscheidenheid aan functies en opties die passen bij de esthetiek van uw huis. Pella-voordeuren zijn verkrijgbaar in verschillende opties voor verduisterd glas, zodat u de juiste balans tussen licht en privacy voor uw huis kunt vinden. Het kiezen van de juiste voordeur heeft niet alleen invloed op de stijl en esthetiek van uw huis, maar ook op hoe goed het wind, regen en sneeuw buiten houdt.

Het beste materiaal voor voordeuren hangt af van het uiterlijk, het ontwerp en de sterkte die u wilt, maar de standaardopties zijn hout, staal en glasvezel. Esthetisch gezien is de voordeur een van de eerste dingen die bezoekers of voorbijgangers opmerken als ze naar je huis kijken. .

Leave Reply

Required fields are marked *