Moeten buitendeuren naar binnen of buiten openen?

Buitendeuren Door ze aan de binnenkant te plaatsen, worden ze veilig en voorkomen dat inbrekers ze losmaken. Hordeuren of secundaire glazen deuren zullen daarentegen naar buiten zwaaien.

Moeten buitendeuren naar binnen of buiten openen?

Buitendeuren Door ze aan de binnenkant te plaatsen, worden ze veilig en voorkomen dat inbrekers ze losmaken. Hordeuren of secundaire glazen deuren zullen daarentegen naar buiten zwaaien. Ze fungeren als een barrière voor de hoofdingang en voorkomen dat beide deuren naar binnen draaien als er iets tegenaan slaat. Er zijn goede redenen dat de meeste buitendeuren naar binnen openen in plaats van naar buiten.

Maar deze regel is niet zo hard en snel als het lijkt. Als de omstandigheden in uw huis suggereren dan zou een naar buiten openende deur beter zijn, dan kunt u er zonder veel moeite een laten installeren. Buitendeuren hebben de neiging om veiligheidsredenen naar binnen toe te gaan. Om de deur naar buiten te openen, zou het scharniermechanisme zich aan de buitenkant van het huis bevinden.

Eventuele scharnieren die zich buiten bevinden, vormen echter een groot risico voor de veiligheid van uw huis. Dit komt omdat elke indringer met de juiste schroevendraaier bij de hand eenvoudig de scharnieren en vervolgens de deur kan verwijderen, waardoor uw huis volledig zichtbaar blijft. Naar buiten gerichte draaideuren zijn weerbestendiger en gemakkelijker te bedienen. Ze hebben aan de buitenkant voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen werken, wat betekent dat uw veranda, terras of overloop groot genoeg moet zijn om aan deze behoefte te voldoen.

Bij deuren in oudere stijl zou het openen van de deur naar buiten betekenen dat de scharnieren zich aan de buitenkant zouden bevinden. Dit zou betekenen dat de deur gemakkelijk kan worden losgemaakt en geopend door een inbreker met het juiste gereedschap. Hoewel er scharnieren in de deur kunnen worden verborgen, is het de norm geworden om ze naar binnen te openen. In openbare gebouwen gaan de meeste toegangsdeuren naar buiten open.

Waarom is dit? Dit is een basisveiligheidsmaatregel voor het geval een gebouw snel moet worden geëvacueerd. Deze naar buiten draaiende deuren zijn geweldig in het geval van een noodsituatie van de menigte, maar kunnen het beste worden achtergelaten voor winkels en niet voor uw huis. In barre klimaten waar tornado's en orkanen veel voorkomen, worden buitendeuren vaak gebouwd om naar buiten te zwaaien. Een naar buiten draaiende deur zal meer stabiliteit hebben bij gebeurtenissen met veel wind waarbij er veel druk van buitenaf is die de deur tegen het huis duwt.

In Canada komen deze evenementen niet zo vaak voor, dus je zult bijna altijd buitendeuren naar binnen zien zwaaien. De overgrote meerderheid van de buitendeuren in het hele land zwaait vanwege het gemak naar binnen. De bouwcode voor Zuid-Florida vereist echter dat buitendeuren voor huizen en openbare gebouwen om veiligheidsredenen naar buiten opengaan. Op deze manier, als het deurslot wordt aangetast, blaast de wind de deur niet naar binnen en veroorzaakt schade aan de binnenkant van het huis.

Als je een kleine inloopkast hebt in je hoofdbad of hoofdslaapkamer en de deur naar binnen zou zwaaien, zou het je kleren blokkeren, tenzij je de deur sluit, waardoor je in een kleine ongemakkelijke kamer achterblijft. Net zoals openbare gebouwen zijn ontworpen om naar buiten te openen in geval van brand, is de voordeur van uw huis ontworpen om u te helpen. Het is echter essentieel om te onthouden dat u geen hordeur kunt gebruiken met een toegangsdeur die naar buiten zwaait. Over het algemeen wilt u dat de deur op de minst opdringerige manier zwaait, en soms is dat naar buiten als de deur zich in het midden van de kamer bevindt.

Een andere optie komt in de vorm van een noppenscharnier, waarvan de scharnierplaten zijn voorzien van in elkaar grijpende tapeinden die voorkomen dat de deur bij gesloten deuren van het deurkozijn wegkomt. Zakdeuren zijn veel gebruikelijker geworden om elk probleem met deuren die de ruimte belemmeren op te lossen, en een goed voorbeeld is de inloopkast. Tenzij u kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet u daarom rekening houden met de richting waarin uw deur opengaat. Naar buiten openende deuren bieden u een extra beschermingslaag, omdat een naar binnen draaiende deur alleen een grendels en een nachtschoot heeft om te voorkomen dat deze uw huis binnenwaait.

Veel sets buitendeuren worden geleverd met kleine haken, waarmee de deuren aan de omringende muren kunnen worden vastgemaakt. Het enige nadeel van het gebruik van een naar buiten gerichte opening van de voordeur is dat je per ongeluk iemand in het gezicht slaat. Er zijn eigenlijk een aantal redenen waarom voordeuren naar binnen opengaan, sommige zijn praktisch, en sommige zijn voor uw veiligheid %26 beveiliging. Naar buiten openende houten voordeuren kunnen ook vatbaarder zijn voor waterschade, vooral als ze in de eerste plaats niet goed zijn behandeld.

Over het algemeen zal waar de deur van gemaakt is (brandklasse) en hoe deze is ingelijst (structuur) deel uitmaken van de code, maar de daadwerkelijke werking van de deur doet er niet toe in een residentiële toepassing. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een buitendraaideur is dat het een veiligere optie is dan deuren die naar binnen opengaan. .

Leave Reply

Required fields are marked *