Kan de buitendeur naar buiten opengaan?

Hoewel het gebruikelijk kan zijn dat huizen buitendeuren gebruiken die naar binnen opengaan, is dat niet de enige beschikbare optie. In openbare gebouwen gaan de meeste toegangsdeuren naar buiten open.

Kan de buitendeur naar buiten opengaan?

Hoewel het gebruikelijk kan zijn dat huizen buitendeuren gebruiken die naar binnen opengaan, is dat niet de enige beschikbare optie. In openbare gebouwen gaan de meeste toegangsdeuren naar buiten open. Waarom is dit? Dit is een basisveiligheidsmaatregel voor het geval een gebouw snel moet worden geëvacueerd. Deze naar buiten draaiende deuren zijn geweldig in het geval van een noodsituatie van de menigte, maar kunnen het beste worden achtergelaten voor winkels en niet voor uw huis.

Net zoals openbare gebouwen zijn ontworpen om naar buiten te openen in geval van brand, is de voordeur van uw huis ontworpen om u te helpen. Deuren die naar binnen opengaan, zijn veel gemakkelijker af te breken door brandweerlieden om uw eigendom binnen te komen. Als er brand was, kon een naar binnen openende deur veel sneller worden afgebroken dan een naar buiten zwaaiende deur. Buitendeuren vereisen uitgang met één handeling, wat betekent dat een persoon de deur met slechts één handeling moet kunnen ontgrendelen en openen.

Naar buiten gerichte draaideuren zijn weerbestendiger en gemakkelijker te bedienen. Ze hebben aan de buitenkant voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen werken, wat betekent dat uw veranda, terras of overloop groot genoeg moet zijn om aan deze behoefte te voldoen. Veel sets buitendeuren worden geleverd met kleine haken, waarmee de deuren aan de omringende muren kunnen worden vastgemaakt. Door contact op te nemen met een professionele installateur van slagdeuren kunt u bepalen welk type toegangsdeur u het beste voor uw huis kunt gebruiken.

Er zijn verschillende duidelijke voordelen van naar buiten openende deuren die huiseigenaren kunnen overwegen bij het installeren van een nieuwe deur. Er zijn eigenlijk een aantal redenen waarom voordeuren naar binnen opengaan, sommige zijn praktisch, en sommige zijn voor uw veiligheid %26 beveiliging. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de Ottawa-standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen. De deurfabrikant zal ervoor zorgen dat zowel de scharnier- als de slagzijde van de deur voldoen aan de veiligheidsnormen met betrekking tot inbraak.

Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen. Tenzij je kiest voor een schuifdeur die langs een enkele vlakte loopt, moet je dus rekening houden met de richting waarin je deur opengaat. U kunt ook kiezen uit verschillende slagdeurontwerpen, zoals metaal, schuifglas, entree, glasvezel en openslaande deuren. Op deze manier, als het deurslot wordt aangetast, blaast de wind de deur niet naar binnen en veroorzaakt schade aan de binnenkant van het huis.

In de omgeving van Ottawa zult u merken dat een meerderheid van de residentiële voortoegangsdeuren naar binnen opengaan - en als u een installateur vraagt waarom, zullen de meesten u vertellen dat ze naar binnen openen vanwege het potentieel voor sneeuwopbouw die zou kunnen voorkomen dat iemand een huis verlaat. Een andere optie komt in de vorm van een noppenscharnier, waarvan de scharnierplaten zijn voorzien van in elkaar grijpende tapeinden die voorkomen dat de deur van het deurkozijn wegkomt wanneer deze gesloten is.

Leave Reply

Required fields are marked *