Waarom gaan sommige voordeuren open in plaats van naar binnen?

De eenvoudigste deurontwerpen hebben zichtbare scharnieren, een zwak punt in de beveiliging. Door deze scharnieren aan de binnenkant van een voordeur te plaatsen, wordt het moeilijker voor inbrekers om binnen te komen.

Waarom gaan sommige voordeuren open in plaats van naar binnen?

De eenvoudigste deurontwerpen hebben zichtbare scharnieren, een zwak punt in de beveiliging. Door deze scharnieren aan de binnenkant van een voordeur te plaatsen, wordt het moeilijker voor inbrekers om binnen te komen. Het is ook gemakkelijker om naar binnen gerichte deuren te openen, gewoon een scheur om te controleren wie er buiten is. Veiligheid is een belangrijk punt van zorg in openbare gebouwen wanneer een orkaan wordt verwacht.

Openbare gebouwen hebben naar buiten openende deuren nodig om allerlei soorten schade te minimaliseren, niet alleen door het weer. Naar buiten gerichte deuren zorgen ervoor dat grote groepen mensen snel naar buiten kunnen tijdens een noodgeval. Aan de andere kant maken naar binnen openende deuren het voor grote aantallen mensen bijna onmogelijk om veilig en snel naar buiten te gaan. Interessant is dat openbare gebouwen over het algemeen om veiligheidsredenen deuren hebben die naar buiten opengaan.

Als er een grote groep mensen was die probeerde eruit te komen, zou er moeite zijn om de deur open te krijgen. Dit zou een probleem zijn als er brand was, en iedereen moest er snel uit. Dit is ook de reden waarom branduitgangen naar buiten opengaan, om de evacuatie zo snel mogelijk te laten verlopen. Er zijn eigenlijk een aantal redenen waarom voordeuren naar binnen opengaan, sommige zijn praktisch, en sommige zijn voor uw veiligheid %26 beveiliging.

Hoewel dat allemaal uitstekende redenen zijn voor buitendeuren om naar binnen te openen, zijn er enkele opmerkelijke toepassingen voor openslaande deuren. Op deze manier, als het deurslot wordt aangetast, blaast de wind de deur niet naar binnen en veroorzaakt schade aan de binnenkant van het huis. Veel mensen kiezen voor Storm Doors bovenop hun toegangsdeur voor een nog betere bescherming tegen harde wind, regen en ander extreem weer. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen.

Terwijl een veranda of overhang enige bescherming biedt aan elke vorm van buitendeur, wordt een buitendeur nog steeds meer blootgesteld aan de elementen dan een schuine deur. Er zijn verschillende duidelijke voordelen van naar buiten openende deuren die huiseigenaren kunnen overwegen bij het installeren van een nieuwe deur. Net zoals openbare gebouwen zijn ontworpen om naar buiten te openen in geval van brand, is de voordeur van uw huis ontworpen om u te helpen.

Leave Reply

Required fields are marked *