Waarom zwaaien buitendeuren naar buiten?

De primaire functie van een buitendeur is het beveiligen van het pand tegen potentiële indringers. Dit zou criminelen de mogelijkheid bieden om de scharnieren te saboteren en daarmee de hele deur te verwijderen.

Waarom zwaaien buitendeuren naar buiten?

De primaire functie van een buitendeur is het beveiligen van het pand tegen potentiële indringers. Dit zou criminelen de mogelijkheid bieden om de scharnieren te saboteren en daarmee de hele deur te verwijderen. Deuren rond de buitenkant van uw huis zwaaien in of uit, afhankelijk van het type deur. Wanneer we bijvoorbeeld toegangsdeuren in uw huis installeren, hangen we ze bijna altijd op om naar binnen te zwaaien.

We installeren meestal de scharnieren aan de binnenkant van de jam. Door ze aan de binnenkant te plaatsen, zijn ze veilig en voorkomen dat inbrekers ze losmaken. Hordeuren of secundaire glazen deuren zullen daarentegen naar buiten zwaaien. Ze fungeren als een barrière voor de hoofdingang en voorkomen dat beide deuren naar binnen draaien als er iets tegenaan slaat.

Naar buiten gerichte draaideuren zijn weerbestendiger en gemakkelijker te bedienen. Ze hebben aan de buitenkant voldoende ruimte nodig om vrij te kunnen werken, wat betekent dat uw veranda, terras of overloop groot genoeg moet zijn om aan deze behoefte te voldoen. In barre klimaten waar tornado's en orkanen veel voorkomen, worden buitendeuren vaak gebouwd om naar buiten te zwaaien. Een naar buiten draaiende deur zal meer stabiliteit hebben bij gebeurtenissen met veel wind waarbij er veel druk van buitenaf is die de deur tegen het huis duwt.

In Canada komen deze gebeurtenissen niet zo vaak voor, dus je zult bijna altijd buitendeuren naar binnen zien zwaaien. Veiligheid is een belangrijk punt van zorg in openbare gebouwen wanneer een orkaan wordt verwacht. Openbare gebouwen hebben naar buiten openende deuren nodig om allerlei soorten schade te minimaliseren, niet alleen door het weer. Naar buiten gerichte deuren zorgen ervoor dat grote groepen mensen snel naar buiten kunnen tijdens een noodgeval.

Aan de andere kant maken naar binnen openende deuren het voor grote aantallen mensen bijna onmogelijk om veilig en snel naar buiten te gaan. Bij deuren in oudere stijl zou het openen van de deur naar buiten betekenen dat de scharnieren zich aan de buitenkant zouden bevinden. Dit zou betekenen dat de deur gemakkelijk kan worden losgemaakt en geopend door een inbreker met het juiste gereedschap. Hoewel er scharnieren zijn die in de deur kunnen worden verborgen, is het de norm geworden om ze naar binnen te openen.

Zakdeuren zijn veel gebruikelijker geworden om elk probleem met deuren die de ruimte belemmeren op te lossen, en een goed voorbeeld is de inloopkast. Er zijn verschillende duidelijke voordelen van naar buiten openende deuren die huiseigenaren kunnen overwegen bij het installeren van een nieuwe deur. Alleen omdat naar binnen openende deuren al generaties lang de standaard zijn, wil nog niet zeggen dat u geen naar buiten openende deur voor uw huis moet overwegen. We bieden ook schuifdeuren als optie als de ruimte de deuren helemaal niet laat slingeren.

Over het algemeen wilt u dat de deur op de minst opdringerige manier zwaait, en soms is dat naar buiten als de deur zich in het midden van de kamer bevindt. Als je een kleine inloopkast hebt in je hoofdbad of hoofdslaapkamer en de deur naar binnen zou zwaaien, zou het je kleren blokkeren tenzij je de deur sluit en je in een kleine ongemakkelijke kamer achterlaat. Terwijl een veranda of overhang enige bescherming biedt aan elke vorm van buitendeur, wordt een buitendeur nog steeds meer blootgesteld aan de elementen dan een schuine deur. Over het algemeen zal waar de deur van is gemaakt (brandklasse) en hoe deze is ingelijst (structuur) deel uitmaken van de code, maar de daadwerkelijke werking van de deur doet er niet toe in een residentiële toepassing.

Er zijn eigenlijk een aantal redenen waarom voordeuren naar binnen opengaan, sommige zijn praktisch, en sommige zijn voor uw veiligheid %26 beveiliging. Net zoals openbare gebouwen zijn ontworpen om naar buiten te openen in geval van brand, is de voordeur van uw huis ontworpen om u te helpen. Hoewel dat allemaal uitstekende redenen zijn voor buitendeuren om naar binnen te openen, zijn er enkele opmerkelijke toepassingen voor openslaande deuren.

Leave Reply

Required fields are marked *