Is azuurblauwe voordeur een load balancer?

Azure-front door is een Application Delivery Network (ADN) as a service en biedt verschillende load balancing-mogelijkheden op laag 7 voor uw toepassingen. Het biedt dynamische siteversnelling (DSA) samen met wereldwijde taakverdeling met bijna realtime failover.

Is azuurblauwe voordeur een load balancer?

Azure-front door is een Application Delivery Network (ADN) as a service en biedt verschillende load balancing-mogelijkheden op laag 7 voor uw toepassingen. Het biedt dynamische siteversnelling (DSA) samen met wereldwijde taakverdeling met bijna realtime failover. Azure Front door is een van de vier oplossingen voor taakverdeling die beschikbaar zijn in Azure. Slechts twee van de oplossingen zijn echter bedoeld om HTTP-verzoeken te verdelen, Azure Front Door en Application Gateway.

Een van de belangrijkste verschillen tussen Azure Application Gateway en Azure Front Door is dat de laatste standaard wereldwijd wordt geschaald en zeer snel kan failover naar een secundaire resource in geval van een regionale storing. Application Gateway moet daarentegen in verschillende regio's binnen uw abonnement worden geïmplementeerd, wat betekent dat het regionaal werkt. Een ander belangrijk verschil is dat netwerkverkeer via Azure Front Door verloopt en dat u daarom binnen de HTTP-aanvraag op basis van routeringsregels eigenschappen kunt vastleggen en maken, zoals de HTTP-headers, het aanvraagprotocol, de aanvraagtekst, enz. Azure Front Door is ook een oplossing die kan worden gebruikt voor wereldwijde belasting balanceren.

Het werkt ook in laag 7 en het kan dynamische websiteversnelling (DSA) bieden aan wereldwijd gedistribueerde applicaties. Het onderzoekt inkomende HTTP-verzoeken en routeert verkeer naar de dichtstbijzijnde backend op basis van beschikbaarheid en configuratieregels. Microsoft Azure bevat een reeks hulpprogramma's voor taakverdeling en netwerkbeheer, waaronder Azure Front Door en Azure Application Gateway. Front Door is een applicatieleveringsnetwerk dat wereldwijde load balancing en siteversnelling biedt voor webapplicaties.

U kunt Front Door gebruiken als een wereldwijde load balancer om te communiceren met al het applicatieverkeer dat uw cloud binnenkomt. Azure Front Door wordt het meest vergeleken met Amazon CloudFront, Cloudflare, Cloudflare Web Application Firewall, AWS WAF en Akamai, terwijl Microsoft Azure Application Gateway het meest wordt vergeleken met AWS WAF, F5 BIG-IP Local Traffic Manager (LTM), F5 Advanced WAF, HAProxy en Citrix ADC. Van daaruit leidt Front Door het verkeer naar verschillende regio's, waarna Application Gateway het overneemt om een verfijnde taakverdeling binnen elke regio te bieden. De toprecensent van Azure Front Door schrijft Biedt een uitgebreide toolset voor beveiliging, het sturen van verkeer en het herschrijven van kopteksten en URL's.

Azure Front Door is één wereldwijd toegangspunt dat gebruikmaakt van een edge-netwerk om schaalbare webtoepassingen te maken. In het volgende artikel bekijken we hoe u routeringsregels kunt configureren en aangepaste routeringsregels kunt maken in Azure Front Door. Azure Front Door is een wereldwijd en schaalbaar toegangspunt tussen uw toepassing en internet. Azure biedt verschillende services voor taakverdeling die u kunt gebruiken om uw workloads over meerdere computerbronnen te verdelen: Application Gateway, Load Balancer, Traffic Manager en Front Door.

Leave Reply

Required fields are marked *